Historie

Steintransport AS ble etablert i 1985, men har vært i bransjen siden 1970. Vi har kontorer på Fikkjebakke, Kragerø Industripark, og har 41 ansatte.

Transport av stein fra pukkverk

Selskapet ble etablert når de var engasjert av Norsk Hyperit med transport av stein i Valberg pukkverk. Valberg pukkverk ligger på Valberghalvøya i Kragerø kommune, ikke langt fra Kragerø sentrum. Bergarten i pukkverket er Hyperit, en blå/sort, middels til finkornet bergart, med høy vekt. Bergarten er uten kvarts eller skadelige tungmetaller. Pukkverket leverer over alt hvor man kommer til med lastebil, skip eller lekter. Mot sjøen har pukkverket en havn som kan ta imot store lasteskip.

Underleverandør for NCC

Valberg pukkverk, nå drevet av NCC, feiret i 2013 100 års bergverkshistorie. Utviklingen har vært formidabel og historiene er mange. Vi er så heldige å ha mange av gutta som har bidratt til denne historien i eget hus. På bakgrunn av solid innsats gjennom mange år er Valberg blitt en lokal og nasjonal merkevare, dette bidrar til viktige arbeidsplasser i Kragerø.

Steintransport AS har i dag kontrakt med NCC på sprengning, lasting og transport til knuser, samt blokkproduksjon, noe som bidrar til å sikre en kontinuitet i driften gjennom året.

Våre tjenester

  • Vi utfører alt fra sprengning, knusing, graving, transport av tyngre maskiner og transport av masser og stein. 
  • Vi tar på oss komplette oppdrag for blant andre Statens Vegvesen, Skagerak Kraft og for kommuner i Telemark og Agder.
  • Vi opparbeider tomter og infrastruktur for profesjonelle og private aktører. 
  • Vi leier ut maskiner, mannskap eller etablerer egnede konsultasjoner. 

Gjennom historien har vi hatt godt samarbeid med de store riksentreprenørene; AF, Hæhre, Skanska, TT AnleggKruse Smith og Veidekke. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.